ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Mέρκελ: "Να ανοίξουν τα τουρκικά λιμάνια για τα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας"


Η καγκελάριος της Γερμανίας Αngela Merkel, επανέλαβε χθες από την Άγκυρα ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στην ένταξη της πρώτης. "Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει από τότε που η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης, πριν από πενήντα χρόνια", δήλωσε η Μerkel μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Tayyip Erdogan. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν τίποτε λιγότερο από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ. "Προνομιακή σύμπραξη, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα", είχε δηλώσει το Σάββατο ο Egemen Bagis. "Γι’ αυτό δεν παίρνουμε στα σοβαρά την επιλογή αυτή, επειδή δεν είναι νομικά θεμελιωμένη. Μερικές φορές αισθάνομαι προσβεβλημένος που μου προσφέρουν κάτι το οποίο δεν υπάρχει".
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας και περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στη χώρα αυτή. Η θέση αυτών των τούρκων μεταναστών αποτελεί άλλο ένα ζήτημα διαφωνίας ανάμεσα στην Μerkel και τους Tούρκους ηγέτες, που επιθυμούν να μην ενταχθούν στην γερμανική κοινωνία αλλά να διατηρήσουν στη Γερμανία τα βασικά χαρακτηριστικά του τουρκικού τρόπου ζωής.
Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία, στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης. "Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου. Πρέπει να ρυθμίσουμε το ζήτημα της Κύπρου. Από αυτό θα επωφεληθούμε όλοι", σημείωσε.
Γράφει ο strategy Ετικέτες Εξωτερική πολιτική 0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr