ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι ξένες διασυνδέσεις της ελληνικής τρομοκρατίας


Στις αρχές του Ιανουαρίου 2010, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στο Τελ Αβίβ, επεσήμανε το "σοβαρότατο κίνδυνο επέκτασης των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων στα Βαλκάνια και της στρατολόγησης ντόπιων από αυτές τις οργανώσεις" χωρίς να αποκλείει ένα ισλαμικό τρομοκρατικό χτύπημα στη περιοχή. Μία πτυχή αυτής της δραστηριότητας, επιβεβαίωσε την περασμένη Πέμπτη ο Βρετανός διευθυντής της Europol Rob Wainright βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Σε συνέντευξή του στη Καθημερινή υποστήριξε ότι τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν διασυνδέσεις και υποστηρικτές στο εξωτερικό, θέση που επιβεβαιώνεται εάν ευσταθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το οποίο επικαλείται πηγές των αμερικανικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών. Σύμφωνα με αυτό, ένα δίκτυο ισλαμικών οργανώσεων φέρεται να έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες την εκπαίδευση ομάδας ακροαριστερών στη χρήση όπλων και εκρηκτικών σαν κι αυτά που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αθήνα. Γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα: "Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, περίπου 25-30 Έλληνες πολίτες, διατηρώντας στενές σχέσεις με οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, ταξίδεψαν τους τελευταίους μήνες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου το δίκτυο ορισμένων ισλαμικών οργανώσεων δεν θεωρείται ελεγχόμενο. Κατά τις ίδιες πηγές στις χώρες αυτές οι νεαροί, που εκτιμάται ότι κινούνται από τον χώρο των αριστερίστικων οργανώσεων μέχρι τις αντιεξουσιαστικές παρυφές έχουν λάβει εκπαίδευση στη χρήση όπλων, καθώς και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ισλαμικές ομάδες. Σε συνεργασία με μαχητές οργανώσεων όπως η «Χεζμπολάχ», οι οποίοι λειτουργούν ως εκπαιδευτές, οι Έλληνες αντιεξουσιαστές φέρονται να έχουν μυηθεί στις βασικές αρχές του αντάρτικου πόλεων."
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ανώτατο στέλεχος διπλωματικό στέλεχος του ελληνικού υπυργείο Εξωτερικών μετέβη στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες με την ισραηλινή πλευρά, κατά τις οποίες παραδόθηκαν ντοκουμέντα για την εκπαίδευση Ελλήνων τρομοκρατών από ισλαμιστές εξτρεμιστές ενώ η Αθήνα φέρεται διαμαρτυρήθηκε είτε επισημως μέσω διαβημάτων είτε ανεπισήμως στις κυβερνήσεις της Συρίας, του Λιβάνου και στη Παλαιστινιακή Αρχή.


Ο Λάμπρος Φούντας και ο Σίμος Σεϊσίδης, καταζητούμενος για την υπόθεση των "ληστών με τα μαύρα", ανάμεσα στους συλληφθέντες του Πολυτεχνείου το 1995: οι διάφορες ομάδες "αναρχικών" συνεχίζουν να αποτελούν τη κύρια πηγή στρατολόγησης των ακροαριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων που μαστίζουν την Ελλάδα.


Εάν βέβαια οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν πραγματικά να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της "ελληνικής τρομοκρατίας", ίσως θα έπρεπε τα πρώτα διαβήματα να στραφούν προς τη γειτονική Αλβανία. Η πολύνεκρη έκρηξη στο παλαιό εργοστάσιο πυρομαχικών στο Gerdec της Αλβανίας το Μάρτιο του 2008 αποτέλεσε τη κορυφή του παγόβουνου για το εύρος του λαθρεμπορίου όπλων στην ευρύτερη περιοχή, μια δεκαετία μετά τη λεηλάτηση των αποθηκών του Αλβανικού Στρατού: από τυφέκια Kalashnikov και χειροβομβίδες μέχρι τη ρουκέτα κινεζικής κατασκευής RPG-7, που εκτοξεύθηκε (χωρίς όμως να εκραγεί) κατά του κτηρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 2007 από τον "Επαναστατικό Άγωνα", οι ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις αποδεικνύονται οι καλύτεροι πελάτες του αλβανικού οπλισμού. Εξίσου ανησυχητική είναι και η ολοένα αυξανόμενη δραστηριοποίηση Αλβανών σε ομάδες αντιεξουσιαστών τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας ακμαία τη ροή στρατολόγησης υποψήφιων τρομοκρατών.
Γράφει ο strategy Ετικέτες Μυστικές υπηρεσίες 6 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr