ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο ανθρωπισμός του Ερντογάν και η Κύπρος

Δεύτερης κατηγορίας πολίτες θα μπορούν να αισθάνονται οι Τούρκοι πολίτες, όχι μόνο γιατί η κυβέρνησή τους απέρριψε την ισραηλινή βοήθεια σε σωστικά μέσα, βάζοντας ως προτεραιότητα τη διατήρηση της αντιπαλότητας με το Ισραήλ, αλλά και γιατί ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ανακοίνωσε πως από σήμερα (24/10) η Άγκυρα θα στείλει ένα άλλο πλοίο για έρευνες υδρογονανθράκων στα ανοιχτά της Κύπρου.



Φυσικά η λειτουργία ενός κράτους δε σταματάει λόγω ενός σεισμού, αλλά όταν υπάρχει ανθρωπιστικό πρόβλημα, τότε μια χώρα που θέλει να αποκαλείται δημοκρατική, τουλάχιστον δεν προχωράει σε ενέργειες οι οποίες γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα ερμηνευτούν ως προκλητικές.
Τις έρευνες θα εκτελέσει σκάφος που θα αποπλεύσει από την Αττάλεια σήμερα το πρωί. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει και σκάφος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ και το Πίρι Ρέις θα συνεχίσει το έργο του, αφού επιδιορθωθεί. Οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους θα διαρκέσουν 40 ημέρες και θα διεξαχθούν σε περιοχή 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στα βόρεια, νότια και δυτικά της Κύπρου. Δηλαδή, από σήμερα το πρωί, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, θα υπάρχουν τρία σκάφη στην περιοχή.
Το ότι η ανάγκη των Τούρκων πολιτών στις πληγείσες περιοχές σε σχέση με τα παιχνίδια προκλήσεων στην εξωτερική πολιτική των νεοθωμανών, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δευτερεύον ζήτημα για την τουρκική κυβέρνηση. Το ότι η τουρκική κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα τις προκλήσεις, έναντι του ανθρωπισμού σε μια τόσο δύσκολη ώρα, είναι κι αυτό δεδομένο, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί από τη διεθνή κοινότητα που εξειδικεύεται στο να κατευνάζει συνεχώς την Τουρκία. Το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσει η Αθήνα στο όλο ζήτημα. Υπάρχουν όρια στον ανθρωπισμό υπό αυτές τις συνθήκες, όταν ένα ξεκάθαρα φασιστικό κράτος όπως η Τουρκία, συνεχίζει να εκβιάζει την Ελλάδα και την Κύπρο, τη στιγμή που δεκάδες πολίτες της έχουν σκοτωθεί; Τι γνώμη έχει άραγε η κυβέρνηση; Θα ξαναεπιστρέψουμε στην αδιέξοδη διπλωματία των σεισμών η οποία το μόνο που θα μπορούσε να μας προσφέρει θα ήταν η αγορά λίγου χρόνου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr