ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Βρετανία: Επιστροφή στον Μεσοπόλεμο το δημοψήφισμα;

Υπάρχει περίπτωση το Λονδίνο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Για την ώρα το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε αίτημα περί της διενέργειας δημοψηφίσματος για την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η είδηση όσο και να φαίνεται «αστεία» στην πραγματικότητα υποδηλώνει πολύ περισσότερα από αυτό που με μία πρώτη ματιά κάποιος εκλαμβάνει.
Είναι σαφές πως το Λονδίνο είναι η σημαία της «αντι-ενοποιητικής» φράξιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελείται πλέον όχι μόνο από τις χώρες της «Νέας» (Ανατολικής, πρώην Κομμουνιστικής) Ευρώπης, αλλά και από τις όλο και περισσότερο κινούμενες στα άκρα πολιτικές παρατάξεις της δεξιάς και της αριστεράς.
Και μόνο η υποψία πως το Λονδίνο μπορεί να μπει στον… πειρασμό να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα με ερώτημα την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αρκετή για να φέρει την Γηραιά Ήπειρο πίσω στην δεκαετία του 1930 και σε πολιτικό επίπεδο, διότι στο οικονομικό είμαστε ήδη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.
Με λίγα λόγια εάν οι… ηπειρωτικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι Γερμανοί κυρίως, αντιληφθούν πως «παίζεται» ένα τέτοιο παίγνιο υψηλής στρατηγικής στην πλάτη τους, η διάσωση της Ελλάδας ή της Ιταλίας θα μοιάζουν με παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που μπορεί να συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr