ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εξαναγκάστηκε σε υποχώρηση η Ισλαμική Τζιχάντ

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ υποχώρησε έναντι του Ισραήλ, ανακοινώνοντας εχθές, άμεση κατάπαυση του πυρός, λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης της βίας των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με δηλώσεις της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, θα συνεργαστεί με την κατάπαυση του πυρός, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να αντιτεθεί στην επιθετικότητα του Ισραήλ.

Διαμεσολαβητικό ρόλο στη διαδικασία διαδραμάτισε η Αίγυπτος. Από την πλευρά του το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε άμεσα τη συμφωνία. Η δε Ισλαμική Τζιχάντ την ανακοίνωσε αφότου τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν αρκετούς στόχους που θεωρούνταν τρομοκρατικά κέντρα. Αιτία των βομβαρδισμών ήταν η εξαπόλυση ρουκετών από την περιοχή της Γάζας κατά του Ισραήλ.

Από τους βομβαρδισμούς της Κυριακής δεν υπήρξαν νεκροί. Το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους δέκα άτομα στο νότιο Ισραήλ και τη Γάζα. Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν δύο διοικητές της Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, από αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών, σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Ράφα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της παλαιστινιακής οργάνωσης. Η ένταση, όμως, ξεκίνησε από την Τετάρτη, έπειτα από εκτόξευση ρουκέτας της οργάνωσης.
Η ισραηλινή πλευρά ανέφερε ότι πάνω από 20 όλμοι και ρουκέτες εβλήθησαν προς την πλευρά της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρονος και να τραυματιστούν 20 άτομα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στις περιοχές εντός ακτίνας 40 χιλιομέτρων έκλεισαν, εκτός από τα σχολεία στην πόλη Σντερότ, τα οποία είναι κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν πλήγματα ρουκετών και όλμων.
Τα γεγονότα έδωσαν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου να επιτεθεί φραστικά στη Χαμάς, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας, ακόμα κι αν οι επιτιθέμενοι είναι τα στελέχη της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr