ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παράδοση του 300ου EF-2000 Typhoon στους Ισπανούς


Ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους EF-2000 Typhoon (Eurofighter) καταγράφηκε με την παράδοση στην ισπανική Αεροπορία του 300ου μαχητικού αεροσκάφους του τύπου.

Η παράδοση του αεροσκάφους αναδεικνύει το Eurofighter ως το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς που συμπληρώνει στόλο 300 κατασκευασθέντων και επιχειρησιακά αξιοποιούμενων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μαχητικό υπηρετεί πλέον σε έξι αεροπορικές δυνάμεις (Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία και Αυστρία) με το οποίο αντικαταστάθηκαν συνολικά 11 τύποι αεροσκαφών. Ο στόλος των EF-2000 Typhoon έχει συμπληρώσει συνολικά 130.000 ώρες πτήσης, ενώ οι κατασκευαστές παραπέμπουν και στις επιδόσεις του μαχητικού στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Οι στόχοι των κατασκευαστών είναι πλέον η επικράτηση στον ινδικό διαγωνισμό για τα 126 μαχητικά αεροσκάφη, ενώ έχει ξεκινήσει επικοινωνιακή καμπάνια για την προώθησή του στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, παραδοσιακά αμερικανικά προπύργια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr