ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Eξελίξεις στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα


-Ανακινείται εκ μέρους της ΠΑ η διαδικασία για την υλικοτεχνική στήριξη του αντιεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως ενημέρωσε το ΥΕΘΑ, κατά το διάστημα 12 έως 16 Απριλίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης στην Ελευσίνα, μεταξύ επιτελών της Διοίκησης, και εκπροσώπων της ρωικής εταιρείας ROSOBOROEXPORT με σκοπό τη κατάρτιση του σχεδίου σύμβασης τεχνικής υποστήριξης (Follow-On Support) των αντιαεροπορικών συστημάτων.
-Σε μόλις $80 εκατ. ανέρχεται το τίμημα της προσφοράς 230 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Μ2 Bradley από τα αμερικανικά αποθέματα, σύμφωνα με το περιοδικό Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής έκδοση των προσφερόμενων στον ΕΣ οχημάτων. Σε ότι αφορά τη προμήθεια των 223 αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ-109Α3GE2 από τα γερμανικά αποθέματα, έγινε γνωστό ότι υπογράφηκε στα τέλη Μαρτίου η διακρατική συμφωνία για την αγορά τους.
- Η ισραηλινή ΙΜΙ κατέθεσε προσφορά στο ΓΕΣ προσφορά για την απόκτηση 15.000 βλημάτων των 120mm, κινητικής και χημικής ενέργειας, τα οποία μπορούν να παραδοθούν σε 5 μήνες, χωρίς όμως να είναι πιστοποιημένα, όπως ισχυρίζεται η ισραηλινή εταιρία, στα πυροβόλα L-44 των Leopard-2A4. Όπως γράφει στη στήλη του Εν Αμύνη στο Κόσμο του Επενδυτή ο έγκριτος Μ. Ηλιάδης, κατά τις δοκιμαστικές βολές των ισραηλινών βλημάτων Μ322 από το Χιλιανό Στρατό το περασμένο έτος, "το πλήρωμα χρειάστηκε να φοράει προσωπίδες και να κρατάει το κάλυμμα του πύργου ανοιχτό λόγω βαριάς συγκέντρωσης καπνού στο εσωτερικό των αρμάτων μάχης".

Γράφει ο strategy Ετικέτες Ένοπλες Δυνάμεις 10 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr