ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ερντογάν: Το Ισραήλ η κύρια απειλή για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή


Το Ισραήλ είναι σήμερα η κύρια απειλή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι και σε μια στιγμή που οι σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας γνωρίζουν μεγάλη ένταση.
«Εάν μια χώρα κάνει χρήση μιας δυσανάλογης δύναμης στην Παλαιστίνη, τη Γάζα, χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου, δεν θα της πούμε μπράβο, θα τη ρωτήσουμε πώς μπορεί να ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.
«Υπήρξε μια επίθεση που προκάλεσε το θάνατο 1.500 ανθρώπων (στη Γάζα στα τέλη του 2008 και στις αρχές του 2009) και τα κίνητρα που επικαλέσθηκαν είναι ψευδή», πρόσθεσε.
«Ο Γκολντστόουν είναι εβραίος και η έκθεσή του είναι σαφής», συνέχισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην έκθεση που ζήτησε ο ΟΗΕ από το νοτιοαφρικανό δικαστή Ρίτσαρντ Γκολντστόουν, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ, αλλά και παλαιστινιακές οργανώσεις, ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά την επιχείρηση στη Γάζα από τις 27 Δεκεμβρίου του 2008 ως τις 18 Ιανουαρίου του 2009.
«Δεν έχουμε αυτήν την προσέγγιση επειδή είμαστε μουσουλμάνοι. Η προσέγγισή μας είναι ανθρωπιστική», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_7585.html#ixzz0kRaip618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr