ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στροφή της Τουρκικής Διπλωματίας;



Η Τουρκία δεν θέτει το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων Αρμενίας-Τουρκίας ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον.


Η ομιλία του επικεντρώθηκε στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και της διαδικασίας συμφιλίωσης Αρμενίας-Τουρκίας.

"Για να επικυρωθούν τα πρωτόκολλα και από τα δύο Κοινοβούλια, η πολιτική και ψυχολογική ατμόσφαιρα πρέπει να εξομαλυνθεί τόσο στην Αρμενία όσο και την Τουρκία. Χρειαζόμαστε χρόνο για να συγχρονιστούμε με τούς Αρμένιους ομολόγους μας. Αν τα καταφέρουμε τότε αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής θα είναι η εξομάλυνση των διαφορών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία δεν θέτει την επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ως προϋπόθεση, αν και γνωρίζουμε ότι οι συγκρούσεις στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια είναι ζητήματα αλληλένδετα. Είμαστε αισιόδοξοι και θα εργαστούμε να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε έτοιμοι για την επίτευξη της συμφιλίωσης, και σε κρατικό επίπεδο αλλά και με την ανα τον κόσμο Αρμενική Διασπορά. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε με προσοχή την άποψη των φίλων μας Αρμενίων για την ιστορίας μας" είπε ο Νταβούτογλου.

Εν τω μεταξύ, τουρκική εφημερίδα Habergazete εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση άλλα λέει στο τουρκικό λαό σχετικά με τα πρωτόκολλα και άλλα στους Αμερικανούς διπλωμάτες Ιδιαίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας και το άνοιγμα των συνόρων δεν θα πραγματοποιηθούν χωρίς την προηγούμενη διευθέτηση της διαφοράς Αρμενίας-Αζερμπαιτζάν αναφορικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.Αυτή η θέση είναι διαμετρικά αντίθετη με όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον.
http://news.am/en/news/19203.html

Print this post
Email this • Share on Facebook • Save to del.icio.us • Digg This! • Stumble



Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_8405.html#ixzz0lH1fguaw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr