ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Scramble Α/ΓΕΕΘΑ: Εκπληκτική η ετοιμότητα της ΠΑ


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, προέβη σε δοκιμή της ετοιμότητας της διακλαδικής δύναμης ταχείας αντίδρασης στο σκέλος που αφορά στην Πολεμική Αεροπορία.
Το σκεπτικό ήταν εξαιρετικά απλό. Από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη τουρκικές ασκήσεις σε όλο το μήκος της χερσαίας και θαλάσσια συνοριακής γραμμής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, χωρίς να το περιμένει κανείς, αποφάσισε να ελέγξει το αν και κατά πόσον όσα αναφέρονται στη θεωρία ισχύουν και στην πράξη.

Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο του αναμενομένου! Σε χρόνο μικρότερο από τον ήδη μικρό, όπως αυτό έχει καταγραφεί στις σχετικές ασκήσεις, ΟΛΕΣ οι πολεμικές μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας διέθεσαν άμεσα δυνάμεις και σε χρόνο ρεκόρ μια δύναμη αποτελούμενη από 24 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων βρέθηκε στο σημείο που διέταξε ο επιχειρησιακός διοικητής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει τη Λέρο, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι).
Από όλες τις πτέρυγες μάχης, στη διάθεση του Α/ΓΕΕΘΑ τέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίας ιπτάμενα ραντάρ, ακόμη και ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών A-7 Corsair! Σε εποχές «πονηρές» δεν υπάρχει η πολυτέλεια να λείπουν από την πρώτη γραμμή ακόμα και αεροσκάφη τα οποία βαίνουν προς απόσυρση.
Η διαδικασία αυτή στοχεύει στην απόκτηση αεροπορικής υπεροχής στην περιοχή όπου έχει εκδηλωθεί το επεισόδιο και τα αποτελέσματα της κινητοποίησης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και εντυπωσιακά. Στο σενάριο της κινητοποίησης συμπεριλαμβανόταν και ο έλεγχος των διαδικασιών για τη συγκρότηση δυνάμεων αεροπορικής κρούσης υπό την προστασία μαχητικών, αν και για προφανείς πολιτικούς λόγους η ελληνική πλευρά απέφυγε επιμελώς να δώσει προσχήματα για παρανόηση, αθέλητη ή σκόπιμη των προθέσεων…
Ήδη, αρμοδίως, εκφράζεται η ευαρέσκεια για τα αποτελέσματα της αιφνιδιαστικής άσκησης, με τα χαμόγελα να μη λείπουν από τους διαδρόμους τόσο του ΓΕΕΘΑ, όσο και του ΓΕΑ και του ΑΤΑ (Λάρισα) που πήραν άριστα στη δοκιμασία.
Τα συγχαρητήρια βέβαια ανήκουν στους αφανείς ήρωες, στο προσωπικό των πολεμικών μοιρών, το ιπτάμενο και το επίγειο, την προσφορά των οποίων ΔΕΝ μπορεί αν την συνειδητοποιήσει κανείς σε όλη της την έκταση εάν δεν τους έχει επισκεφτεί, να τους έχει ζήσει και να έχει συζητήσει μαζί τους. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής και ένα προνόμιο το οποίο έχουν οι ασχολούμενοι με το στρατιωτικό ρεπορτάζ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr