ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέο «άδειασμα» Σκοπιανών, ενόψει συνόδου ΝΑΤΟ…


Απελπισία θα πρέπει να έχει καταλάβει τους γείτονες της ΠΓΔΜ, καθώς οι απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλλουν για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ προσκρούουν σε τοίχο…
«’Όσον αφορά την ΠΓΔΜ έχουμε αποφασίσει, ήδη από το 2008 ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις μαζί της, εφόσον όμως καταλήξει σε αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα, με την Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση και η απόφαση που λάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια συνεχίζει να ισχύει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Πρόκειται για μια ακόμη δήλωση η οποία «αδειάζει» τους Σκοπιανούς και τις προσπάθειές τους, οι οποίες έχουν ενταθεί τελευταία προς την κατεύθυνση της εσπευσμένης ένταξής τους στην Ατλαντική Συμμαχία, ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Γενικότερα, στην Ελλάδα θα έπρεπε να μας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, ή τουλάχιστον να εγείρει κάποια γενικής φύσεως ερωτήματα, το για ποιον λόγο η χώρα μας δείχνει να έχει κάποια «διακριτική προστασία» από δυνάμεις πέραν της Ευρώπης, αφού η εμπειρία μας μάλλον συνάδει με το ότι όποτε βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση για τον έναν ή τον άλλον λόγο, συνήθως ο διεθνής παράγοντας το αντιμετώπιζε ως ευκαιρία για να προωθήσει την ατζέντα του στην ευρύτερη περιοχή.
Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι και σήμερα το ίδιο συμβαίνει, μόνο που οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Αυτό θα έχει σημασία για τη χώρα μόνο εάν οι πολιτικές δυνάμεις το αντιληφθούν ότι δεν είμαστε… ανάδελφο έθνος και ότι οι διεθνείς σχέσεις είναι μια διαδικασία δυναμική, ενώ τα εκάστοτε δεδομένα οφείλουμε να τα «διαβάζουμε» εγκαίρως και ορθώς, φροντίζοντας να εξυπηρετήσουμε αυτό το έρμο το εθνικό συμφέρον, μια έννοια βαρύτατα κακοποιημένη εν Ελλάδι, λόγω των ιδεοληψιών ημεδαπών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr