ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΄΄Εξωση του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης για να κατασκευαστούν …καφετέριες !! ΄΄







Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την πρόθεση του Ο.Λ.Π. να κάνει έξωση στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Το Μουσείο προσπαθεί από το 1992, χωρίς καμία επιχορήγηση από το Κράτος, να διαφυλάξει και να προβάλει την πλούσια Ελληνική Ναυτική Παράδοση. Η ναυτική του έκθεση είναι ίσως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα με περίπου 3.000 εκθέματα. Στην θέση του, ο Ο.Λ.Π προτίθεται να κατασκευάσει καφετέριες, για να εξυπηρετούνται προφανώς οι υπάλληλοι του νέου κτηρίου του Υ.Ε.Ν. που μετακόμισε κοντά. Το παράδοξο είναι ότι πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν σπαταληθεί τεράστια ποσά σε σχέδια και μελέτες, προκειμένου να κατασκευαστεί στον χώρο Ολυμπιακό Ναυτικό Μουσείο σε συνδυασμό με Επιβατικό Σταθμό. Τα χρήματα αυτά χάθηκαν και τίποτα δεν έγινε. Αντίθετα τώρα εκδιώκεται και το υπάρχον Μουσείο. Ο κ. Ανατολάκης επισημαίνει στην ερώτηση του, ότι η λειτουργία καφετεριών και εστιατορίων στην Πέτρινη Αποθήκη, θα ζημιώσει τους μικρούς ιδιοκτήτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, που εξυπηρετούν έως τώρα τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Συνεπώς ο Βουλευτής ερωτά την Υπουργό Οικονομίας, εάν δικαιολογείται ο Ο.Λ.Π. να επιδιώκει μόνο την οικονομική εκμετάλλευση του λιμανιού, και να μην ενδιαφέρεται καθόλου για την Πολιτιστική του αναβάθμιση και την διάδοση της Ναυτικής μας Ιστορίας. Άλλες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που κατέθεσε ο Γιώργος Ανατολάκης αφορούν:
2. Κίνδυνος καταστροφής του ιστορικού ναΐσκου των Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, ο οποίος αποτελεί Βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα, και σχετίζεται άμεσα με την ιστορία της πόλης. Ο ναός έχει παραμείνει κλειστός και ερειπωμένος, πράγμα που έχει εξοργίσει κατοίκους και πιστούς. Ο Βουλευτής ερωτά τον Υπουργό Πολιτισμού, εάν θα διαθέσει το απαραίτητο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για την επίβλεψη της αποκατάστασης του μνημείου, αφού μάλιστα τα έξοδα θα καλυφθούν από την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού.
3. Ελλειψη γηπέδου για την ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Παγκρατίου, που είναι από τις ιστορικότερες και παλαιότερες της Αθήνας και μάλιστα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή. Οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Π. αναγκάζονται να προπονούνται στο σκοτάδι! Η ομάδα ενοικιάζει δύο φορές την βδομάδα, στις 8 το βράδυ το γήπεδο του Υμηττού, το οποίο δεν έχει φώτα! Με αυτές τις συνθήκες η ομάδα δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσει τμήματα υποδομών με αποτέλεσμα να μην δίνεται θετική διέξοδος μέσω του Αθλητισμού, στην νεολαία της περιοχής που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ο Γ. Ανατολάκης ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, να μεριμνήσουν έτσι ώστε να βρεθεί ένα κατάλληλο γήπεδο, για να προπονείται επαρκώς και με ανθρώπινες συνθήκες η ομάδα του Παγκρατίου.
4. Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε επίσης ερωτήσεις από κοινού με άλλους Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με: α) την πιθανή δημιουργία Τζαμιού σε χώρο που κατέχει το Πολεμικό μας Ναυτικό, στο Αιγάλεω. Και β) την Κατασκευή Τουρκικού στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ιμβρο, σε χώρο που έχουν καταπατηθεί ιδιοκτησίες Ελλήνων κατοίκων του μαρτυρικού νησιού.
Email: g.anatolakis@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr