ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πάπας από το Λίβανο κάλεσε να σταματήσει η εισαγωγή όπλων στη Συρία

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’  κάλεσε να λάβει τέλος η εισαγωγή όπλων στη Συρία, ώστε να προωθηθεί η διαδικασία συμφιλίωσης και να τεθεί τέρμα στο εμφύλιο πόλεμο.  Αναφερόμενος, μάλιστα, στην Αραβική Άνοιξη την χαρακτήρισε ως θετική ‘κραυγή για την ελευθερία’ εφ’ όσον σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται η θρησκευτική ανοχή, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.


Ο Πάπας είπε τα παραπάνω στο αεροπλάνο, ενώ ταξίδευε στη Βηρυτό για μια τριήμερη επίσκεψη, που στοχεύει στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και στην αρμονία συνύπαρξης μεταξύ της χριστιανικής μειονότητας  και  της μουσουλμανικής πλειοψηφίας στην περιοχή.

Οι Χριστιανοί , οι Σουνίτες και οι Σιίτες θρησκευτικοί ηγέτες του Λιβάνου, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ποντίφικα να συζητήσουν μαζί του, αποδεικνύοντας την αρμονία μεταξύ τους, ένα γεγονός που δεν συμβαίνει αλλού στην περιοχή, η οποία μαστίζεται από έντονες διαμαρτυρίες ενάντια στην αμερικανική ταινία για το Ισλάμ. «Η εισαγωγή όπλων να σταματήσει επιτέλους», είπε ο Βενέδικτος προς τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο.

«Χωρίς την εισαγωγή όπλων, ο πόλεμος αυτός δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί. Αντί των όπλων, που αποτελούν θανάσιμο αμάρτημα, να εισάγουν τις ιδέες της ειρήνης και της δημιουργικότητας», είπε ο Πάπας.

Τμημα ειδησεων defencenet.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr