ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συμμετοχή και παρέμβαση Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκου στο ΝΑΤΟ


O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος συμμετείχε και παρενέβη στις εργασίες της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee) του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν την 5η Μαΐου 2011.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ειδικότερα στην εξέλιξη και το μέλλον της ISAF (Αφγανιστάν) και της επιχείρησης κατά της πειρατείας “OCEAN SHIELD”. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη πολυεθνικών συνεργασιών με τη συμμετοχή της ηγεσίας του SACT (Supreme Allied Command Transformation).

O Α/ΓΕΕΘΑ στην παρέμβαση του επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας σε θέματα ανάπτυξης δυνατοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία και τις διαφορετικές απαιτήσεις ασφάλειας κάθε χώρας.
Κατά τη 16η Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NRC) επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση με τη Ρωσία με την επίτευξη ενός βελτιωμένου στρατηγικού προγράμματος συνεργασίας για το έτος 2011,
ενώ καταγράφηκαν και οι προοπτικές για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ανέφερε τη συμμετοχή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα, σε δραστηριότητα στο πλαίσιο της συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ρωσίας για το έτος 2011.
Κατά την 3η Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Γεωργίας και την 27η Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC), επισημάνθηκε η συμβολή της Γεωργίας και Ουκρανίας αντίστοιχα, στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και έγινε ανταλλαγή απόψεων αμοιβαίου στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Με την ευκαιρία της Συνόδου ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επιπλέον και στη συμμετοχή της Ουκρανίας στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC της ΕΕ, μαζί με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο, για το 2ο εξάμηνο του 2011.
Κατά τη 6η Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ με τα μη ΝΑΤΟϊκά Κράτη που συμμετέχουν στην ISAF, συζητήθηκαν η πορεία των επιχειρήσεων και η πρόοδος της μετάβασης του ελέγχου ασφαλείας στις Αφγανικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι η συνεισφορά της Ελλάδας επικεντρώνεται στην παροχή εκπαιδευτών, συμβάλλοντας στην προετοιμασία της ομαλής μεταβίβασης της ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν.
Κατά τη 1η Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ με τα Μη ΝΑΤΟϊκά Κράτη που συμμετέχουν στην επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR (Λιβύη) συζητήθηκε η πορεία της επιχείρησης και αξιολογήθηκε η κατάσταση στη Λιβύη όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr