ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

"Εγκεφαλικό" σε ΗΠΑ-Ισραήλ: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μ.Μόρσι πήγε στο Ιράν!


Τεκτονικές αλλαγές στο γεωπολιτικό σύστημα ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής που ξεκινά από το Γιβραλτάρ και φτάνει μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, έφτασε την Πέμπτη στην Τεχεράνη πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ηγέτη στο Ιράν από το 1979, όταν στη χώρα είχε ξεσπάσει η ισλαμική επανάσταση.
Χωρίς να μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για "συμμαχία", εν τούτοις  ο νέος ισλαμιστής ηγέτης της Αιγύπτου, προϊόν της "Αραβικής Άνοιξης" έχει προκαλέσει ήδη το πρώτο "εγκεφαλικό" στην Ουάσιγκτον ενώ στο Τελ Αβίβ αρκούνται να κουνάνε το κεφάλι και να λένε προς τις ΗΠΑ: "Σας είχαμε προειδοποιήσει"...

Χωρίς να έχουν προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις, παρασκηνιακά διαρρέουν ΗΠΑ και Ισραήλ, εκδηλώνουν την κάθετη αντίδρασή τους για την κίνηση αυτή του Αιγύπτιου νεοεκλεγέντα προέδρου, λίγες ημέρες μετά την διάρρηξη της συμφωνίας ειρήνης με το Ισραή από την Αίγυπτο με την μεταφορά βαρέων στρατιωτικών δυνάμεων στην χερσόνησο του Σινά.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας την άφιξη του Μόρσι στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της ιρανικής πρωτεύουσας. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, η οποία ολοκληρώνεται αύριο και πλέον, με την έλευση και του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αποκτά διαστάσεις τεράστιας πολιτικής επιτυχίας για το Ιράν και την πολιτική του ηγεσία!
Γιατί είναι σαφώς απείρως δυσκολότερο να βομβαρδίσεις (αν και οι σχεδιασμοί των δυτικών και του Ισραήλ αναφέρονται σε παρατεταμένο πόλεμο τουλάχιστον ενός μηνός και όχι "απλο" βομβαρδισμό) μια διεθνώς απομονωμένη χώρα και διαφορετικό μια χώρα που αυτή την στιγμή έχει ηγετικό ρόλο στο Κίνημα των Αδεσμεύτων και ακόμα χώρες σύμμαχοι της Δύσης .οπως η Αίγυπτος προστρέχουν στην σύνοδο.
Ο Μόρσι θα παραδώσει στο Ιράν την προεδρία του Κινήματος των Αδεσμεύτων, αλλά φυσικά παρασκηνιακά θα έχει συναντήσεις με τους Ιρανούς ηγέτες, έστω και αν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Σε διαφορετική περίπτωση γιατί να ταξιδέψει ο ίδιος στο Ιράν και να μην στείλει εκπρόσωπο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός;

«Αυτή η σύντομη επίσκεψη είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη σύνοδο των Αδεσμεύτων» τόνισε ο Γιάσερ Αλι, εκπρόσωπος του Μόρσι, θέλοντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες ΗΠΑ και Ισραήλ. Στην ομιλία του πάντως ο Μ.Μόρσι ζήτησε την απομάκρυνση του μπααθικού καθεστώτος στην Συρία, σταθερού συμμάχου του Ιράν, κάτι που προκάλεσε την απομάκρυνση της συριακής αντιπροσωπείας.

Ανοίγοντας τις εργασίες της 16ης συνόδου κορυφής των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιδιώξει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, αλλά και δεν θα απεμπολήσει ποτέ το δικαίωμα του ιρανικού λαού στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

«Το σύνθημά μας είναι πυρηνική ενέργεια για όλους, πυρηνικά όπλα για κανέναν» είπε.

Παρουσία 29 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, ο ιρανός πνευματικός ηγέτης κατήγγειλε επίσης από το βήμα της συνόδου την «κατάφωρη δικτατορία» που συνιστά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει μία παράλογη, άδικη και απολύτως αντιδημοκρατική δομή, που συνιστά κατάφωρη παγκόσμια δικτατορία» είπε.

Η σύνοδος της Τεχεράνης παρουσιάζεται από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ως απόδειξη της αποτυχίας των δυτικών χωρών να απομονώσουν το Ιράν για τη συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος.

Οι περισσότερες από τις 120 χώρες-μέλη του κινήματος των Αδεσμεύτων εκπροσωπούνται σε υπουργικό επίπεδο. Οι σημαντικότερες χώρες που εκπροσωπούνται στη σύνοδο της Τεχεράνης σε ανώτατο επίπεδο είναι η Ινδία με τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ, η Αίγυπτος με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, το Πακιστάν με τον πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, το Ιράκ με τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι και η Συρία με το πρωθυπουργό Ουαέλ αλ-Χάλακι.

Μεταξύ των μοναρχιών του Κόλπου μόνο το Κατάρ εκπροσωπείται σε ανώτατο επίπεδο από τον εμίρη Αχμαντ μπεν Χαλίφα αλ Θάνι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχως έχουμε αρθρογραφήση απο το 2009 σε μικρής κυκλοφορίας εβδομαδιαία εφημερίδα τεκμηριώνοντας γιατί το ΙΣΛΑΜ δεν αποτελεί θρησκεία αλλα θεοκρατικό πολιτικό σύστημα, ενα χρόνο μετά μας ενστερνήστικαν επισήμως δια της ΜΙ6 μόνο οι βρετανοί με σχετική ανακοίνωσή τους ενω με χαρα βλέπουμε να το αναλογίζονται και οι Ισραηλινοί που το ζούνε στο πετσί τους, οσο για τα αμερικανάκια μιλάνε ακόμα για <<αραβική  άνοιξη>> αντί για <<ισλαμιστικό χειμώνα>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr