ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ισραήλ: Ακύρωσε πρόγραμμα αναβάθμισης των τουρκικών F-16!

Πριν από μερικές ώρες το Ισραήλ προχώρησε σε μία ακόμα απόφαση, απόδειξη των κακών σχέσεων με την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ακύρωσε τη συμφωνία αναβάθμισης των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Η συμφωνία αξίας 108 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε υπογραφεί το 2009, αφορούσε την προμήθεια του συστήματος φωτοαναγνώρισης μακράς ακτίνας LOROP Condor II από την Elbit Systems Elop, και την προμήθεια του Ραντάρ Συνθετικής Απεικόνισης (SAR) από την Israel Aerospace Industries – Elta.
Οι δύο εταιρείες θα ήταν υποκατασκευαστές, καθώς κύριος ανάδοχος από τουρκικής πλευράς ήταν η Aselsan.

Ωστόσο, σήμερα το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, ενημέρωσε τις δύο ισραηλινές εταιρείες ότι οι άδειές τους για εξαγωγή των συστημάτων στην Τουρκία ακυρώθηκαν. Πρόκειται για άλλο ένα βήμα στην κακή πορεία των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων και του κλίματος δυσπιστίας μεταξύ των δύο πλευρών. Αν και εκ πρώτης όψεως η μη απόκτηση των συστημάτων από την Τουρκική Αεροπορία φαίνεται να ευνοεί την στρατιωτική ισορροπία ισχύος με τη χώρα μας, εντούτοις είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Τουρκία θα βρει νέο προμηθευτή για αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr