ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σύσταση ομάδων εργασίας μεταξύ Ισραήλ και Κύπρο για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στις ΑΟΖ


Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν την Κύπρο και το Ισραήλ να προχωράνε με γοργούς ρυθμούς στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων των δύο χωρών που εντοπίζονται στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου, σε αντίθεση με την αναβλητική πολιτική που εφαρμόζει η χρεωμένη Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στο Ισραήλ συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας για να εξεταστούν όλες οι πτυχές και προοπτικές, σε σχέση με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στις ΑΟΖ της Κύπρου ή του Ισραήλ.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κύπριος υπουργός "Το Υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει την όλη προσπάθεια μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αλλά την ουσία του θέματος διαχειρίζονται τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίας κάθε χώρας".
Το επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση από την αμερικανική εταιρεία της άδειας για τις γεωτρήσεις ώστε να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα που κρύβει ο βυθός τις θαλάσσιας περιοχής. Εκτιμάται ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μέχρι το τέλος του 2011.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr