Διώξεις στην Αυστρία αντιμετωπίζουν Αυστριακοί ακτιβιστές οι οποίοι αναλαμβάνουν δράσεις εναντίον του ισλαμικού φονταμελισμού κριτικάροντας το Ισλάμ αλλά και το νόμο της Σαρία Επικεφαλής της οργάνωσης των ακτιβιστών η Elisabeth Wolff η οποία αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι και τριών ετών αλλά τελικά τη γλίτωσε με 480 ευρώ πρόστιμο.
«Σας συμβουλεύω να μην κάψετε το Κοράνι, αλλά το να το διαβάσετε. Μόνο μέσω της ανάγνωσής του Κορανίου θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που λεει. Μάθε τον εχθρό σου» είχε δηλώσει η Elisabeth Wolff σε μια συγκέντρωση.
Αιτία για τη δίωξή της στάθηκε μια αριστερή εφημερίδα η οποία δημοσίευσε μέρος του λόγου της με αποτέλεσμα η ίδια να οδηγηθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της «διατύπωσης ομιλιών μίσους εναντίον του Ισλάμ».
Δεν έχω τίποτα εναντίον των ανθρώπων που ασκούν την θρησκευτική τους πίστη, αλλά θέλω αυτοί να το κάνουν ιδιωτικά και στα σπίτια τους» είχε τονίσει η αυστριακή ακτιβίστρια.
Οι ιδέες της όπως λεει η ίδια δεν είναι κάτι το νέο στην Ευρώπη.
«Ο πολυπολιτισμός έχει αποτύχει και αυτό δεν είναι κάτι το νέο. Η οργάνωσή μου και εγώ το λέμε εδώ και πολύ καιρό. Και τώρα εντελώς ξαφνικά Sarkozy, Merkelκαι άλλοι βγαίνουν ανοιχτά και συμφωνούν μαζί μας», είπε ακόμη η Wolff.
Παρόλα αυτά υπάρχουν και φωνές που έχουν εναντιωθεί στις δράσεις της Wolff οι οποίοι υποστηρίζουν πως ξεπέρασε τα όρια, εξοργίζοντας όχι μόνο τους μουσουλμάνους και αρκετούς Αυστριακούς.
«δεν είναι θέμα ελεύθερης διακίνησης ιδεών όταν διαδίδονται κηρύγματα μίσους ανάμεσα σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες» λέει η Tanja Wehsely μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Αυστρίας «Πρέπει να σεβόμαστε κάθε άτομο στην κοινωνία μας και πρέπει να τους ζητήσουμε να ενσωματωθούν σε αυτή αλλά και να τους βοηθήσουμε να το κάνουν» συμπλήρωσε.
Πάντως στην Αυστρία υπάρχουν ολόκληρες περιοχές όπου οι μουσουλμάνοι έχουν δημιουργήσει γκέτο, όπως σε μια γειτονιά της Βιέννης η οποία ονομάζεται μικρή Ινσταμπούλ, όπου όσοι μένουν εκεί έχουν δημιουργήσει μια τοπική κοινωνία όπου τίποτα δε δείχνει πως οι μουσουλμάνοι εκεί, όχι μόνο δεν πρόκειται να ενσωματωθούν στην αυστριακή κοινωνία, αλλά το κυριότερο δε φαίνεται να το επιδιώκουν καν.
Το θέμα πάντως της «πολιτισμικής πολύ» κοινωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης ένα θέμα κάποτε θεωρείτο απλά taboo. Μοιραία η «πολύ» πολιτισμική κοινωνία έχει φέρει μαζί της ως επακόλουθο και την πολύ κριτική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου